Wat je functie ook is; werken bij Noordkwartier is samen werken aan goed onderwijs. Is de ontwikkeling van kinderen centraal stellen. Is elke dag samen een beetje beter worden. Noordkwartier biedt hiervoor de mogelijkheden.

Coaching

Starten in het onderwijs is leuk, maar je kunt er best wat ondersteuning bij gebruiken. Die ondersteuning krijg je bij Noordkwartier vanaf dag één.

Leerkrachten die van de PABO komen, zijn startbekwaam. Door aan het werk te gaan en ervaring in de praktijk op te doen worden ze na verloop van tijd basisbekwaam en later vakbekwaam. Startende leerkrachten die in de eerste jaren goed begeleid worden, blijken sneller basisbekwaam te zijn dan leerkrachten die deze begeleiding niet krijgen. Noordkwartier biedt daarom gedurende de eerste drie jaren een coachingstraject aan starters en zij-instromers. Dankzij deze begeleiding maken zij een goede en gedegen start!

Leercafé’s

Even de school uit en in een ontspannen sfeer kennis en ervaringen delen. Dat is de gedachte achter de leercafés. In een leercafé komen collega’s samen om te leren van elkaar. Een paar keer per jaar organiseert een van de experts van Noordkwartier een leercafé op het eigen expertiseterrein. De bijeenkomsten zijn inspirerend, leerzaam en ook heel gezellig.

Onze scholen

Noordkwartier heeft acht scholen in de gemeenten Eemsdelta. Hieronder bevinden zich twee samenwerkingsscholen; deze zijn ontstaan door een fusie tussen een christelijke en een openbare school. Onze partner in deze samenwerkingsscholen is Stichting Openbaar Onderwijs Marenland.